Bredere cykelstier i Gothersgade

Fremover kan de mange cyklister på Gothersgade se frem til væsentligt bedre plads, når der trampes i pedalerne.

Pressemeddelelse 1. april 2016

I begyndelsen af april går Københavns Kommune i gang med at udvide de eksisterende stier fra ca. to til tre meter, og teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) ser frem til at levere bedre forhold til de mange cyklister: 

- Over 20.000 cyklister tager dagligt turen på cykel gennem Gothersgade, og siden 2008 er cykeltrafikken vokset med 50 pct. i gaden. Derfor giver det også kun mening, at vi selvfølgelig leverer tidssvarende forhold til den mest populære transportform i København. Bedre plads skaber større tryghed, og dermed kan vi få flere til at tage cyklen i stedet for bilen – og dermed også gøre noget ved fremkommeligheden, forureningen og sundheden i København, siger Morten Kabell. 

Gothersgade indgår i byens PLUSnet og i supercykelstien Farumruten, og det forventes, at trafikken på Gothersgades cykelstier tager endnu et hop, når broen over Inderhavnen åbner. Gothersgade vil derefter indgå som et naturligt bindeled imellem Nørrebro og Amager.

Imens arbejdet står på vil cyklister og fodgængere ind imellem skulle deles om fortovsarealet, og en del af de eksisterende bilparkeringspladser på Gothersgade vil blive inddraget som arbejdsareal. Anlægsperioden forventes at forløbe fra primo april til september 2016. Projektet koster ca. 8.0 mio. kr. og er støttet af Vejdirektoratets pulje til Supercykelstier.