Enhedslisten smidt ud af budgetforhandlinger i København

Gebyrlettelser for erhvervslivet på bekostning af børn og socialt udsatte københavnere sendte Enhedslisten ud af forhandlingerne

Pressemeddelelse 10. september 2015

Enhedslisten er ude af dette års budgetforhandlinger i København. Partiet vil ikke acceptere skattelettelser til erhvervslivet på bekostning af velfærdsforbedringer for børn og socialt udsatte københavnere.

”København er desværre en delt by med store sociale og økonomiske forskelle på både mennesker og bydele. Det kræver mange års målrettet indsats at rette op på de skævheder. Enhedslisten har de seneste år vist stor ansvarlighed, og vi var fortsat parate til at tage ansvar for det lange seje træk med at rette op på skævhederne ved at prioritere fysiske forbedringer i byens udsatte byområder og et løft til byens børn og de socialt udsatte københavnere. Men vi kan ikke acceptere indsatsen svækkes på grund af skattelettelser til erhvervslivet,” siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Udover børn og socialt udsatte har Enhedslisten har i budgetforhandlingerne prioriteret at give et løft til Københavns udsatte byområder, mere albuerum til cyklisterne og fart på skybrudssikringen med grønne byrum til københavnerne. Samtidig har en genopretning af nedslidte veje, cykelstier og fortove stået højt på partiets dagsorden.

Morten Kabell håber, at Enhedslistens rød-grønne fingreaftryk får lov til at blive på næste års budget, selvom partiet blev smidt ud af forhandlingerne kort før målstregen.

”Det har været hårde forhandlinger, hvor vi har fået kæmpet mange gode tiltag ind. Vi prioriterede reelle velfærdsforbedringer for socialt udsatte og børnene. Vi har fået kæmpet en del hjem, men overborgmesteren valgte at prioritere højrefløjens ønske om skattelettelser til erhvervslivet frem for at imødekomme Enhedslistens sidste ønsker til børn og socialt udsatte. Det er en direkte fortsættelse af regeringens logik, og det kan Enhedslisten ikke være med til,” siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Som budgettet ser ud nu, vil normeringerne på daginstitutionsområdet blive forringet, og en del sociale tiltag vil blive lukket, eksempelvis indsatsen for byens prostituerede. Foreninger og kulturliv vil opleve forringelser og lukninger på grund af nedskæringerne.