Forbedringer forude ved Bryggebroen

Der er mærkbare forbedringer på vej på stykket mellem Bryggebroen og Axel Heides Plads på Islands Brygge

Pressemeddelelse 17. december 2015

At krydse Københavns Havn på cykel via Bryggebroen er en populær genvej, som knap 17.000 dagligt gør brug af. På Islands Brygge ender fornøjelsen dog brat for foden af broen, hvor brosten venter. Det får mange til at søge hen mod de to rækker af plane bordursten i forsøget på at undgå for mange bump og rystelser på turen til og fra Axel Heides Plads og cykelstien på Islands Brygge.

Bordurstenene er dog eftertragtet areal for både cyklende og gående, som især er populært for folk med børn i barnevogne, og det betyder, at trafikken klemmes sammen på et meget lille område, hvilket øger oplevelsen af, at strækningen er utryg at færdes på. For at komme de mange daglige brugere i møde ændrer man nu i belægningen, fortæller teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL):

- At køre på cykel i København skal ikke være som at køre cykelløbet Paris-Roubaix, hvor brostenskørsel er skyld i punkteringer og ulykker. Derfor ændrer vi nu belægningen, så cyklister og gående vil opleve en mere behagelig tur mellem Bryggebroen og Axel Heides Plads. Dermed får vi opfyldt et lokalt ønske, siger Morten Kabell.

Ændringerne sker med respekt for områdets udtryk, og derfor vil der stadig blive brugt brosten, men disse får en flad og ru overflade, som sikrer en mere komfortabel tur henover dem med øget vejgreb på samme tid. 

Arbejdet forventes udført i foråret i forbindelse med projektet for Axel Heides Plads bliver til virkelighed. I den forbindelse vil pladsen få et nyt udtryk, som sikrer bedre trafikafvikling henover pladsen, mens bedre belysning og bedre muligheder for ophold skal skabe et attraktivt byrum for københavnerne. Axel Heides Plads forbedres for 2,3 millioner kroner med nye fortove og cykelstier, og samtidig får området et grønnere udtryk med 12 nye træer, som kommer oveni de 19 nuværende. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.