Frederiksholms kanal som promenade med opholdsrum

Området langs Frederiksholms Kanal står over for en forvandling, så det bliver mere indbydende for københavnerne

Pressemeddelelse 16. december 2015

Bedre plads og bedre opholdsmuligheder skal i fremtiden forvandle forløbet langs Frederiksholms Kanal. I dag fungerer området primært som trafikåre og et sted, hvor du kan parkere din bil, men nu skal der i stedet skabes mere plads til mennesker, der kan nyde det historiske område. Parkeringspladserne langs vandet veksles til en promenade, hvor der bliver mulighed for at tage ophold på de ikoniske københavnerbænke ud til kanalen. Ønsket er at skabe et særligt område med fokus på mennesker, forklarer teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL):

- Området langs Frederiksholms Kanal er et godt eksempel på et sted i København, hvor der tidligere er blevet prioriteret bilrum over byrum. Der er et kæmpe potentiale for et unikt byliv i dette historiske område, hvis vi skaber opholdsmuligheder til mennesker i stedet for til folks biler, siger Morten Kabell.

For at skabe plads til københavnerbænke og kandelaberlamper nedlægger kommunen 80 parkeringspladser. Udregninger ud fra kommunens parkeringsopgørelse viser, at der stadig vil være plads til at parkere for beboerne i området, da belægningsprocenten er beregnet til at stige fra 75 % til 88 % i aftentimerne. For at tilgodese erhvervslivet og institutionerne i nærheden oprettes aflæsningspladser med tidsbegrænset parkering i dagtimerne og almindelig parkering i det øvrige tidsrum. Det er dog ikke kun de rekreative værdier, som øges, peger Morten Kabell på:

- Med forandringen af Frederiksholms Kanal kan vi forvente bedre trafiksikkerhed for de bløde trafikanter. Oversigtsforholdene bliver bedre, og forhåbentlig vil biltrafikken i kvarteret også dale som følge af de færre parkeringspladser. Det gør det attraktivt at slå sig ned i området og nyde et rekreativt åndehul i et ellers pulserende område, og jeg kan kun forestille mig, at det bliver en succes, siger Morten Kabell.

Ønsket om en fredeliggørelse af Frederiksholms Kanal går fint i takt med borgmesterens ønske om en bilfri middelalderby, som afgrænses af den nærliggende Stormgade samt Nørre Voldgade, Gothersgade og Holmens Kanal.

I forbindelse med projektet har Teknik- og Miljøforvaltningen været i kontakt med beboere, lokaludvalg, institutioner, erhvervsdrivende og bådejere i området, som bredt bakker op om projektet.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.