Historisk boligaftale i København

Boligaftale på Københavns Rådhus sikrer almene boliger og bedre byliv i de nye byudviklingsområder

Politisk flertal på Københavns Rådhus har indgået en aftale, der sikrer historiske investeringer på en halv mia. kr. i kommunalt tilskud til 1.100 nye almene boliger og ekstra tilskud til køb af grunde til 2.000 almene boliger i de attraktive bydele, der flere steder er ved at udvikle sig til rigmandsghettoer. Samtidig har kommunen som noget nyt besluttet, at gode grønne områder og et godt byliv skal tænkes ind fra starten i de nye byudviklingsområder med 25 mio. kr. til en ny park i Nordhavn.

”Et rødt flertal i Folketinget med Enhedslisten i spidsen har banet vejen for, at storbyerne kan hæve markedskræfternes forbandelse, som har plaget boligmarkedet i årevis og truet med at splittet vores by i udsatte byområder og rigmandsghettoer. Nu har et flertal på Københavns Rådhus taget handsken op med en historisk aftale, der sikrer 3.000 nye almene boliger blandt andet i de nye byudviklingsområder,” siger en meget tilfreds teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Udover at sikre fodfæste på boligmarkedet til unge, socialt udsatte og københavnere med almindelige lønindkomster vil Enhedslisten bruge boligaftalen til en nytænkning af almene boliger. Når pengene til nye almene boliger skal udmøntes vil Morten Kabell prioritere samarbejder med den almene sektor om at skabe moderne almene boliger, der bedre matcher både beboernes og byens behov.

”Vi har desværre set steder, hvor almene boligforeninger lukker sig om sig selv, uanset om de ligger i udsatte boligområder eller på attraktive adresser ved havnen. Det er synd, for den almene sektor spiller en vigtig rolle for mange københavnere og for udviklingen af byen. Vi får nu en historisk mulighed for at gentænke de almene boliger, så de i højere grad skaber fællesskaber mellem beboerne og bliver en mere integreret del af byen,” siger Morten Kabell.

Samtidig er der enighed om at bruge 25 mio. kr. til en ny park i Nordhavn. Det skal sikre gode grønne områder og et godt byliv fra starten i de nye byudviklingsområder.

”København virker lige nu som en magnet og tiltrækker nye indbyggere fra det øvrige Danmark og udlandet. En stor del af trækkraften er vores gode byliv og grønne områder. Skal København fortsat være attraktiv, skal vi sørge for, at vores grønne områder matcher den stigende befolkning og tænkes ind i de nye byudviklingsområder fra starten,” siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

For yderligere oplysninger kontakt pressechef Morten Rixen på tlf. 5168 0619