Istedgade færdig på rekordtid

Renoveringen af Istedgade afsluttes mere end seks måneder før planlagt. Pinselørdag fejres det med fest i gaden.

Pressemeddelelse 13. maj 2015

Der er skåret en ordentlig bid af tidsplanen, når asfaltmaskinerne i næste uge forlader gaden, og fornyelsen af Istedgade mellem Gasværksvej og Enghave Plads kan afsluttes. På grund af et mere fleksibelt vejarbejde og en mild vinter kan det færdige resultat indvies seks måneder før det oprindeligt var planlagt. Til glæde for både naboer, butikker og gæsterne i gaden.

”Istedgade har sin helt egen historie og identitet. Derfor fik beboere og lokaludvalg også afgørende indflydelse på gadens indretning. Ønsket var at byliv og fodgængere skulle tilgodeses med brede fortove, mens trygheden for cyklister skulle opnås ved at tvinge bilerne ned i fart. Vi kan allerede nu se, at livet i gaden blomstrer takket være den prioritering,” siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Farten ned

Projektet har taget udgangspunkt i respekten for Istedgades identitet og Istedgade som en vigtig og attraktiv handels- og cafegade.

Der er lavet bredere fortove, flere cykelstativer og bedre belysning. Den nyudviklede Istedlampe, der er designet specielt til Istedgade, er hængt op i alle kryds for at sikre, at gaden opleves mere tryg at færdes i.

En anden vigtig faktor har været, at farten kommer ned. Gaden er langt fra kun en færdselsåre, men et sted man krydser uformelt på vej til skole og institution, og et sted man opholder sig og nyder solen. Derfor er der sikret gode og trygge krydsningsmuligheder ved hjælp af hævede flader i alle kryds samt en regulering af hastigheden til 30 km/t.

På den første del at Istedgade, ned mod Hovedbanen, der blev færdig i 2013, har hotellerne allerede vendt sig mere ud mod gaden og har planer om udeservering. Nu er turen kommet til denne del af gaden, og allerede nu mærker Københavns Kommune en stigning i antallet af ansøgninger fra caféer, der bifalder de nye brede fortove og gerne vil have mere udeservering.

Alle ud i gaden

Den nye gade skal tages ordentligt i brug. Derfor inviteres der til stor gadefest pinselørdag, hvor gaden indvies. Hele strækningen fra Gasværksvej til Enghave Plads spærres af for trafik, og gadens butikker og caféer rykker ud i gaden. Der opstilles en stor scene tæt på Gasværksvej, hvor der tidligt på aftenen holdes taler og koncert med bl.a. Michael Falch og Søren Huss.

Indvielsen af Istedgade afholdes lørdag den 23. maj kl. 15-21.

For yderligere kommentarer, kontakt teknik- og miljøborgmester Morten Kabell via pressechef Morten Rixen: tlf. 51 68 06 19

For faktuelle oplysninger, kontakt Teknik- og Miljøforvaltningen via pressetelefon: 23 27 80 90 / mail: presse@tmf.kk.dk