København skærper kursen overfor snyd med handicapparkering

København og Danske Handicaporganisationer vil skærpe kontrollen med handicapkort, for at undgå snyd med licenser til handicapparkering.

Pressemeddelelse 30. november 2015

I længere tid har København oplevet problemer med bilister, der enten ved at kopiere, stjæle eller fabrikere handicapkort har snydt sig til parkeringspladser, der er anlagt for at gøre livet lettere for borgere med handicap. For at komme problemet til livs er Københavns Center for Parkering sammen med Danske Handicaporganisationer (DH) blevet enige om at skærpe kontrollen med handicapkort, så byens parkeringsvagter nu kan udstede en parkeringsafgift i alle de tilfælde, hvor kortets løbenummer ikke kan aflæses.

Løbenummeret er vigtigt, fordi parkeringsvagterne bruger netop dette til at identificere, om kortet er en kopi eller er meldt stjålet. I tilfælde af snyd ser man derfor ofte, at løbenummeret skjules - eksempelvis ved at skubbe kortet helt ned i bunden af forruden. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) glæder sig over, at København nu slår hårdt ned på bilister, der snyder sig til gratis parkering på bekostning af sårbare borgere.

-Netop de borgere, der har et handicap, er afhængige af bilen for at komme rundt i byen. Det er derfor også vigtigt, at de kan parkere i kort gåafstand til eksempelvis supermarkedet, biografen eller hospitalet. Derfor synes jeg, at det er helt grotesk, at borgere uden handicap selvisk tager pladsen fra dem, der har allermest brug for den ved at kopiere og stjæle handikapkort. Sådan et misbrug skal vi slå hårdt ned på, siger Morten Kabell.

Brugere af handicapkort er allerede i dag gjort opmærksomme på, at hele kortet – heriblandt løbenummer– skal være synligt. Dette fremgår både i det følgebrev brugerne får, når DH udsteder et handicapkort, og det fremgår på DH’s egen hjemmeside.

Med den skærpede kontrol sidestilles handicapkortet nu med den almindelige praksis vedrørende manglende læsbarhed af p-billetter. Den samlede vurdering er, at den skærpede kurs stort set vil kunne fjerne den konstaterede snyd med forfalsket handicapkort til glæde for de mennesker, hvis mobilitet afhænger af de reserverede parkeringspladser.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.