Nemmere at parkere ladcyklen

København tester ny parkeringsløsning til ladcykler på Østerbro

Pressemeddelelse d. 22. juni 2015

Ladcyklen er blevet et hit hos de københavnske børnefamilier, da den gør det nemt at komme rundt i byen med børn og storindkøb. Men parkeringen af de store cykler er ofte en udfordring ved hjemmet og de typiske mål som butikker og daginstitutioner. Dels kræver cyklerne meget plads, og dels vil ejerne meget gerne have dem låst fast til eksempelvis vejskilte, bænke eller træer, da de dyre cykler også er i høj kurs hos cykeltyvene. Derfor tester Københavns Kommune netop nu en ny ladcykelparkering på Østerbro.

”Politisk har opfattelsen i mange år været, at bilen er børnefamiliernes måde at få hverdagen til at hænge sammen, og derfor har flertallet haft fokus på at sikre parkeringspladser til biler. Men i København er ladcyklen mange børnefamiliers foretrukne måde at fragte børnene til og fra institution og samtidig have plads til indkøb på vejen hjem. Hvis vi skal understøtte det grønne transportvalg, skal vi gøre det nemmere for børnefamilierne at finde et sted at parkere ladcyklen sikkert ved hjemmet, institutioner og forretninger,” siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Samlet set er der 20.000 ladcykler i København, hvilket svarer til at 5 pct. af københavnerne har en ladcykel. Ser man på børnefamilierne med to børn eller flere, er andelen med en ladcykel helt oppe på 26 pct.. 49 pct. af københavnerne med en ladcykel oplyser, at den erstatter en bil.

De nye ladcykelparkeringer bliver testet ti steder på Østerbro. De er placeret, så de ligger tæt på beboelse, butikker og institutioner. De nye cykelparkeringspladser tager ikke plads fra eksisterende cykel- eller bilparkeringer. De kommende uger vil Københavns Kommune tage ud i området for at høre brugerne, hvordan stativerne fungerer, om placeringen er god etc. Brugerinterviewene skal bruges til at evaluere forsøget og vurdere potentialerne i den nye type cykelparkering.

De første 10 stativer er placeret følgende steder: 2 stativer foran Brugsen i Nordre Frihavnsgade, 2 stativer foran Østerbro Stadion, 2 stativer på Rothesgade, 1 stativ på Silkeborggade, 1 stativ ved siden af Skt. Jakobs Plads, 1 stativ bag ved Viktor Borges Plads og 1 stativ på Nøjsomhedsvej.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.