Ny IKEA skal komme københavnerne til glæde

Det bliver ikke business as usual, når et nyt IKEA varehus med al sandsynlighed bliver til virkelighed midt i København i 2018

Pressemeddelelse d. 17. april 2015

 

Forretningen skal nemlig give noget tilbage til københavnerne, når IKEA slår dørene op i 2018. Planerne vækker begejstring på Københavns Rådhus.

Allerede udefra vil det kommende IKEA varehus skille sig ud fra de andre af forretningskædens butikker i hovedstadsområdet. Til forskel fra de andre varehuse ligger det kommende nemlig i et smørhul for de mange københavnere, som cykler eller bruger kollektiv transport, og det glæder teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL):

- Hvis IKEA vil slå sig ned i København, skal det selvfølgelig også være på københavnernes præmisser, og københavnerne tager altså cyklen, når de skal rundt i vores fantastiske by. Det bliver helt nyt for alle at kunne snuppe en ladcykel for at køre i IKEA i København for at købe møbler, og med Dybbølsbro Station som nærmeste nabo og en kommende metrostation ved Fisketorvet er placeringen ideel, især for os uden bil, lyder det fra Morten Kabell, som også erkender et kommunalt ansvar, hvis udviklingen af området skal blive en succes:

- Det er klart, at vi er nødt til at se på, om forholdene for fodgængere og folk på cykel er i orden. Det nytter ikke noget at tiltrække tusindvis af københavnere til en ny attraktion, hvis adgangsforholdene ikke er til det, derfor er vi nødt til at se på, om Dybbølsbro kan rumme en stor tilstrømning af mennesker. Kan den ikke det i sin nuværende form, er det vores opgave som politikere at finde en løsning, lyder det fra teknik- og miljøborgmesteren.

København arbejder hårdt på at give byen tilbage til borgerne, og det sker blandt andet ved at indrette grønne og blå byrum, som inviterer til ophold. Derfor håber Morten Kabell også, at IKEA vil tage hensyn til naboerne og københavnerne, når planerne for kædens flagship store skal udvikles:

- Københavnerne vil langt hellere have grønne områder end parkeringspladser, og især på Vesterbro er der ikke mange grønne områder at komme efter. Kan IKEA tænke byrum og grønne områder ind i en nyopførsel på denne måde, viser kæden også vejen for, hvordan store butikker kan give noget tilbage til omgivelserne og i dette tilfælde til københavnerne. Jeg er meget spændt på, hvad IKEA kan komme op med, siger Morten Kabell.

Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til startredegørelsen for forslaget til lokalplanen d. 27. april.

For mere information kontakt pressechef Morten Rixen på tlf. 51 68 06 19.