Om Morten

Læs om Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester

Jeg er 44 år, er født og opvokset i København og bor i dag på Christianshavn.

Jeg har været engageret i samfundsspørgsmål siden, jeg var barn. Jeg blev aktiv i elevrådet og kom med i Københavns FællesElevråd. I slutningen af 20’erne var jeg med til at starte BLUS – Copenhagen LGTBQ Students – og var aktiv i foreningen i mange år.

I 1996 meldte jeg mig ind i Enhedslisten, og året efter blev jeg valgt til Borgerrepræsentationen. Siden 2006 har jeg været Enhedslistens ordfører inden for trafik, klima og byudvikling. I 2014 er jeg blevet Københavns teknik- og miljøborgmester. Fra 2006 indtil borgmesterposten var jeg ansat i Enhedslisten-København.

Jeg er vild med Christianshavn og nyder at sidde ved kanalen i solen med en god bog og en kop te – eller med et glas vin sammen med vennerne. Jeg elsker at betragte bylivet og menneskemylderet ved barer og caféer og mærke, at man bor i en storby. Jeg læser også ofte bøger ikke mindst science fiction og kontrafaktiske historieromaner.

Med borgmesterjobbet følger også betaling for arbejdet. En del af denne løn går til Enhedslisten, fordi vi arbejder med ligeløn. Det betyder, at jeg indbetaler alle indtægter over, hvad der svarer til den gennemsnitlige løn for en faglært metalarbejder i København (efter fradrag af skat), til Enhedslisten. Det gælder både borgmesterlønnen og de vederlag, som jeg modtager i kraft af diverse poster som politiker. 

CV

Morten Kabell (født 1970) har en fortid som lærer på Københavns folkeskoler, ligesom han har været partisekretær for Enhedslisten København.

  • 1996: Medlem af Enhedslisten København
  • Valgt til Københavns Borgerrepræsentation første gang i 1997. Valgt som suppleant i 2001 og 2005, og trådte fuldgyldigt ind i BR i 2007. Blev genvalgt i 2009 og 2013.
  • Medstifter af og engageret i BLUS – København, et LGTBQ studenternetværk, i adskillige år.
  • 2006-2013: Partisekretær for Enhedslisten København.
  • Siden 2007: Talsperson for trafik, klima og byplanlægning i København for Enhedslisten.
  • 2012: Medlem af Trængselskommissionen.
  • 2014: Teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune.
  • 2015: Bestyrelsesmedlem i udviklingsselskabet By og Havn.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.