Byens bemandede legepladser markerer udvidede åbningstider

27.04.2017
Fra begyndelsens af maj udvider de bemandende legepladser åbningstiderne, og det bliver markeret på mange af legepladserne.

Børn og unge får nu endnu bedre muligheder for at bruge byens bemandede legepladser, når de udvidede åbningstider træder i kraft fra begyndelsen af maj. Det er værd at markere, og derfor gør man på mange af legepladserne noget særligt ud af dagen tirsdag d. 2. maj.

For eksempel inviterer den bemandede legeplads i Ørstedsparken til caféarrangement om eftermiddagen med saftevand, kaffe og the – og leg med sæbebobler, mens legepladsen på Christianshavns Vold byder på snobrød og/eller pandekager samt hoppeborg, hvis vejret tillader det.

Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) håber, at både børn og voksne vil være med til at markere dagen:

- Vores bemandede legepladser er et godt tilbud til børnefamilierne i København, og de spiller en vigtig rolle i de forskellige nabolag, hvor børn og unge kan lege i trygge omgivelser og altid med en voksen i nærheden. De udvidede åbningstider giver endnu flere mulighed for at bruge de gode tilbud og mødes på tværs, og jeg håber, mange vil møde op og støtte op om aktiviteterne lokalt, siger Morten Kabell.

På Bispeengen i Hillerødgade kan man plante sin egen blomst, lave sit eget flag og hoppe på hoppepude. De voksne bliver tilbudt en kop kaffe, mens børnene leger. På flere af Amagers bemandede legepladser vil der være mulighed for at lave snobrød og andre lækkerier over bål. På Nørager Plads i Vanløse er der leg med balloner, og der bydes på saftevand og småkager til børnene, mens voksne kan få en kop te eller kaffe.

På langt de fleste bemandede legepladser vil der fremover være åbent i weekenderne i højsæsonen, og flere vil indimellem også åbne op om aftenen. Der er i alt 26 bemandede legepladser fordelt på samtlige ti bydele.