Byt din gamle elektronik til en ny sommergarderobe på lørdag

28.03.2017
Lørdag den 1. april har du mulighed for at rydde op i gemmerne og bytte dem til ting, du står og mangler.

På lørdag er det Nordisk Byttedag, og Københavns Kommune inviterer igen i år til stort byttemarked på Rådhuspladsen. Konceptet er simpelt; du skal bare møde op med de ting, du ikke længere bruger, og indlevere dem i bytteteltet. Og så er det ellers bare at gå på jagt efter ting, du selv står og mangler blandt alt det, som andre besøgende har indleveret. Det er anden gang, at Københavns Kommune arrangerer byttemarked på Rådhuspladsen for at sætte fokus på genbrug og de positive effekter, det har på miljøet. 

”Genanvendelse er afgørende for vores fremtid. Det gælder både, når vi på tværs af landegrænser samarbejder for at skåne miljøet, men også når vi gør det i vores egen hverdag, som byttedagen er et udtryk for. Vores ressourcer er begrænsede, og derfor er genanvendelse, både i det store og i det små, et nøgleord for fremtiden”, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Byttemarkedet er arrangeret i et samarbejde mellem Københavns Kommune og Byttemarked, der hjælper danskerne med at arrangere byttemarkeder i hele landet.

Tid og sted

Byttemarkedet bliver afholdt på Rådhuspladsen på lørdag den 1. april fra kl. 11.00 til 17.00.

Sådan deltager du

Medbring ting, tøj, sko, legetøj etc. i god stand, som du vil give væk. Fordel dine ting på de opsatte borde efter kategori. Fx musik, herretøj, legetøj etc. Gå på opdagelse og find det, du gerne vil have med hjem – gratis.

Aktiviteter på dagen

Foruden byttemarked vil der være en masse aktiviteter for både børn, unge og voksne.  For eksempel:

Smagsprøver på Fairtrade kaffe, te og bananer
Test din viden om genbrug og ressourcer
Plant et frø i en komposterbar kop
Få malet bionedbrydelig glimmer-ansigtsmaling
Honningtasting fra københavnske bybier og juice fra The Juice Movement

Du behøver ikke medbringe bytteting, hvis du bare vil deltage i de andre aktiviteter.