Flertal vil rive Vesterbros historiske bygninger ned

09.02.2016
Enhedslisten trækker nu sagen i Borgerrepræsentationen for at få beslutningen ændret.

Trods massive protester fra beboere og det kreative miljø på Vesterbro har et stort flertal i Københavns Teknik- og Miljøudvalg besluttet at lade en bygherre rive en historisk industribygning ned og lade den erstatte af et moderne boligkompleks i fem etager. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) er skuffet over beslutningen og undrer sig navnlig over, at De Radikale stemte imod bevarelsen.

”De Radikale har lige nu travlt med at fortryde alle de træfældninger, partiet tidligere har bakket op om. De historiske bygninger er mindst lige så vigtige for byens særkende og identitet, og om et par år skal vi vel høre de radikale fortryde, at de gav grønt lys til at rive denne bygning ned. Samtidig taler De Radikale altid meget om, hvor vigtigt det er, at de kreative erhverv kan finde billige lokaler i København. Men nu har partiet så stemt for at gøre en række af byens kreative kræfter hjemløse,” siger Morten Kabell.

Selvom det ikke lykkedes for Enhedslisten at skabe flertal for at bevare bygningerne på Vesterbrogade 107 i Teknik- og Miljøudvalget, så er kampen ikke tabt. Enhedslisten har krævet, at Borgerrepræsentationen træffer den endelige beslutning om bygningens skæbne. Og her venter Morten Kabell opbakning til bevaring af bygningen fra alle medlemmer af Kultur- og Fritidsudvalget, der i et enstemmigt høringssvar anbefaler at bevare bygningen.

”Der er åbenlyst stor uenighed internt i partierne her på Rådhuset om skæbnen for Vesterbrogade 107, når et enigt Kultur- og Fritidsudvalg kan kræve bygningen bevaret, mens et næsten enigt Teknik- og Miljøudvalg giver grønt lys for at bygningen bliver revet ned. Derfor må afgørelsen selvfølgelig træffes i Borgerrepræsentationen, så alle medlemmer har mulighed for at blive hørt, og så diskussionen kommer til at foregå for åbne døre,” siger Morten Kabell.

For yderligere oplysninger kontakt pressechef Morten Rixen på tlf. 5168 0619

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.