Forbedringer på vej til Nørrebros skjulte park

09.03.2017
Ny cykelsti skal invitere københavnerne til at benytte Mimersparken mere. Det grønne område og den bemandede legeplads får en opgradering

2012 var et særligt år for Nørrebro. Samme år som den succesrige Superkilen blev indviet, løftede København sløret for Mimersparken, der trods sine over 37.000 m2 har vakt en del mindre opsigt end Superkilens farverige bypark. For mange ligger Mimersparken nemlig en smule skjult bag DSB’s linje F på den ene side og Mjølnerparken på den anden.

Oprindeligt havde kommunen planer om at lave en lys tunnel, der kunne forbinde Nørrebro og Mimersparken med Nordvest på den anden side af togbanen. På den måde ville Mimersparken blive mere tilgængelig, og mobiliteten mellem de to kvarterer ville blive forbedret. Det viste sig imidlertid, at der ikke kunne laves en tryg og sikker løsning indenfor de afsatte midler, da den mulige løsning ville have smalle ramper med betonsider og bl.a. dele Mimersparken i to.

I stedet besluttede Teknik- og Miljøudvalget i denne uge at opgradere parken gennem forskellige tiltag. Først og fremmest anlægges en dobbeltrettet cykelsti fra Superkilen gennem Mjølnerparken til Mimersparken, så københavnerne får øjnene op for og lettere adgang til det lidt oversete grønne område. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) er tilfreds med de kommende forbedringer i området:

- Vi er fuldstændig opmærksomme på, at vi ikke kan tilbyde lokalområdet den løsning, de og vi havde drømt om. I stedet må vi finde løsninger, som vi faktisk kan føre ud i livet. Cykelstien letter adgangen til parken, og samtidig åbner den Mjølnerparken i forhold til det omkringliggende samfund. Dermed får den dobbelt værdi, og forhåbentlig er den med til at få flere til at gøre brug af Mimersparken, som også får mærkbare forbedringer, siger Morten Kabell.

Cykelstien skal forbinde Mimersparken med cykelstinettet ved at gå tværs gennem Mjølnerparken og kobles på cykelstien i Superkilen umiddelbart nord for boldbanen i Superkilens Grønne Park, der ligger i forlængelse af Den Røde Plads og Den Sorte Plads. Mimersparken er i forvejen bl.a. indrettet med legeplads, fodboldbane, hockeybane, grillpladser og bordtennis, og med forbedrede adgangsforhold skal flere altså gerne få glæde af disse muligheder.

Udover forbindelsen mellem Mimersparken og Superkilen vil forvaltningen også efterleve et ønske om forbedringer i Mimersparken. Heriblandt at parkens bemandede legeplads bliver indrammet med flytbare højbede. Den bemandede legeplads har samtidigt ønsket sig flere legeredskaber til småbørn, hvilket også bliver opfyldt. Desuden plantes flere træer og buske i parken, der kan skabe læ, og der skal også etableres et mere synligt indgangsparti for de cyklister og fodgængere, der kommer via Borgmestervangen. Sidst men ikke mindst vil kommunen i samarbejde med Lejerbo give skellet mellem Mimersparken og Mjølnerparken en kærlig hånd, så Mimersparken i højere grad åbner sig mod Mjølnerparken og den kommende bazargades åbne facader og butikker.