Godt nyt til Københavns lystfiskere og dyreelskere

17.02.2016
Københavns Havn er i dag så ren, at den tiltrækker hundredvis af fisk fra nær og fjern – heriblandt en meget særlig gæst

Som noget helt nyt har man siden 2015 kunne fiske flere steder i Københavns Havn. Dette er et resultat af de seneste års politiske indsatser for at rense havnen og holde den fri for spildevand og anden forurening. Vandet er således i dag så rent, at det ikke kun er badeglade københavnere, der nyder at svømme i det friske vand. En undersøgelse fra 2015 indikerer, ifølge marinbiolog Lars Anker Angantyr, at Københavns Havn formentligt huser omkring 100 forskellige fiskearter – heriblandt torsk, multe og ørred.

 

Teknik og miljøborgmester Morten Kabell (EL) er begejstret for, at byens havn i dag er så ren, at der er skabt grobund for nye naturoplevelser og rekreative aktiviteter i byen.

 

”I København har vi en vision om, at Københavns Havn i fremtiden skal byde på endnu flere aktiviteter og naturoplevelser, end den gør i dag.  Det er derfor dejligt, at vi nu har en så sund og varieret natur i havnen, at københavnerne både kan tage på badeferie og fisketur lige uden for deres hoveddør”, udtaler Morten Kabell.

Ifølge Lars Anker Angantyr viser undersøgelsen også, at fiskebestanden i Københavns Havn formentlig er ligeså varieret som ude i Øresund. Langt størstedelen af disse fisk kan man trygt sætte tænderne i. Man skal blot holde sig fra de fisk, der lever på bunden af havnen - eksempelvis ål, ulk og skrubbe. Bundfiskene har nemlig et meget højt indhold af kviksølv og kan derfor ikke spises.

 

Det er dog ikke kun byens lystfiskere, der er begejstret for det store udvalg af fisk. En helt særlig gæst er også taget til København for at jage fisk og hvile sig i det rene vand. Denne gæst er sælen, der flere gange er spottet plaske rundt i de københavnske kanaler. Især ved Slusen i Sydhavn og for nyligt i Erdkehlgraven har overraskede københavnere stødt på den nytilkomne gæst. Morten Kabell ser dette som et positivt tegn på, at biodiversiteten i byen er styrket. 

LÆS MERE I  PRESSEMEDDELELSE OM FISKERI I KØBENHAVNS HAVN

 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.