Hundredvis af træer indtager Bryggervangen og Skt. Kjelds Plads

23.08.2016
I fremtiden får Bryggervangen og Skt. Kjelds Plads mere plads til mennesker, mindre biltrafik og så en hulens masse grønt

Mere plads til mennesker, mindre biltrafik og så en hulens masse grønt. Sådan ser fremtiden ud for Bryggervangen og Skt. Kjelds Plads, når klima- og skybrudssikringen bliver til virkelighed.

Tager man en tur ned ad Bryggervangen i dag, fylder det grå meget i gadebilledet. Stort set alt er asfaltgråt og forholdsvist trist, men det skal der nu laves om på. Som en del af skybrudsløsningen i kvarteret skal 2/3 af asfalten nemlig veksles til bynatur i form af plante- og regnbede, som udover at være en fryd for øjet kan gøre en positiv forskel, når regnen falder tungt over Ydre Østebro. Samtidig indrettes fire byrum, som både fungerer som rekreative opholdssteder og samtidig er en del af skybrudsløsningen. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) er begejstret for projektet:

Bryggervangen og Skt. Kjelds Plads bliver rigtig gode eksempler på, hvordan vi kan ændre København til det positive, når vi skal skybrudssikre byen. Vi kunne godt have gravet større kloakker under Bryggervangen i stedet, men det ville være voldsomt dyrt og ikke give noget tilbage til beboerne i dagligdagen. Med denne løsning får vi et grønt kvarter med masser af bynatur og biodiversitet, som er sundt for en storby som København og dens beboere, siger Morten Kabell.

For at gennemføre projektet er det nødvendigt at fælde 29 træer. Samtidig plantes 230 nye træer, og for at tilgodese cyklister og gående lukkes Bryggervangen for gennemkørsel. Den trafikale fredeliggørelse skal samtidig også give de kommende byrum en merværdi for brugerne, når antallet af osende og larmende biler bliver nedbragt. Ved siden af de nye byrum skal også Kildevældskirkens forplads omdannes. Samlet set er omdannelsen et godt eksempel på fremtidens København, mener Morten Kabell:

Vi har vedtaget en visionær strategi for bynatur, som skal være med til at gøre det grå København grønnere, og netop den vision kommer til udtryk på Bryggervangen. Vi skal fremover sørge for at skabe større biodiversitet, så vi ikke får det samme grønne udtryk i hele byen. Bryggervangen er også et godt udtryk for, at vi skal skabe en by, der er til for mennesker og ikke blot bilister, siger Morten Kabell.

Projektet ventes at være færdiggjort ultimo 2018.