Kabell: Anker Jørgensen skal have sin plads i Sydhavn

02.05.2017
Hvis det står til Morten Kabell, skal tidligere statsminister Anker Jørgensen have en plads i Sydhavn opkaldt efter sig.

Efter tidligere statsminister Anker Jørgensens død i foråret 2016 opstod hurtigt en debat om, hvorvidt en gade eller en plads skulle opkaldes efter ham. Dengang var der masser af gode forslag til, hvor man kunne ære Anker Jørgensen med en plads, men som for alle andre skulle man også i Anker Jørgensens tilfælde forbi karensperioden på et år, inden debatten for alvor blev aktuel. Den tid er nu gået, og derfor tager teknik- og miljøborgmester Morten Kabell nu hul debatten:

- Der er ingen tvivl om, at Anker Jørgensen var af sådan en karakter, at det er oplagt at opkalde en plads eller en gade efter ham. Han var ufattelig afholdt i Sydhavn, hvor han boede igennem mange år, og derfor synes jeg også kun, det vil være naturligt at opkalde et sted efter ham her, siger Morten Kabell.

Stedet, Morten Kabell forestiller sig opkaldt efter Anker Jørgensen, bliver i forvejen omtalt som ’Den røde plads’ i Sydhavn og passer derfor fint til Anker Jørgensens politiske sind. Derudover ligger pladsen nær flere af den tidligere statsministers hjem i Sydhavn. Anker Jørgensens fire børn har alle meldt positivt tilbage på forslaget, og derfor håber Morten Kabell også, at sydhavnerne inden længe kan slå sig ned på Ankers Jørgensens Plads midt på Borgbjergsvej:

- Den røde plads er et naturligt samlingspunkt i Sydhavn. Historisk har pladsen huset både et posthus og en biograf, og i dag fungerer den som et socialt og kulturelt mødested mellem Kvartershuset og Café Posthuset og har dermed en vigtig funktion for sydhavnerne. På den måde indfanger Den røde plads på fornem vis Anker Jørgensens væsen, og derfor regner jeg også med, at der vil være opbakning til forslaget, siger Morten Kabell.

Forslaget om at opkalde pladsen efter Anker Jørgensen sendes i høring tirsdag d. 2. maj.