Lokalplan for Postgrunden sendes i høring

04.04.2017
Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell opfordrer københavnerne til at komme på banen i forbindelse med høringen.

Det massive byggeri på Postgrunden er rykket et skridt nærmere, efter et flertal i Teknik- og Miljøudvalget mandag den 3. april besluttede at sende lokalplanen i høring i otte uger. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) håber, at mange københavnere vil deltage i debatten og afgive høringssvar, også selvom de ikke er nærmeste nabo til projektet.

”Byggeriet på Postgrunden bliver så højt, at det på de lune sommeraftner vil kaste en kold skygge hen over Islands Brygge, der ellers er kendt som havnens solside. Samtidig vil sammenklumpningen af højhuse på et meget lille område komme til at fungere som en mur i horisonten mellem Indre By og Vesterbro, hvor mange beboere allerede føler sig generet af de højhuse, der netop nu skyder op på Carlsberg. Derfor er det her en sag mange københavnere bør interessere sig for,” siger Morten Kabell.

Et flertal i udvalget besluttede samtidig, at grundejer skal have lov til at etablere op til 1525 parkeringspladser frem for 1.380 som anbefalet af forvaltningen. Morten Kabell havde gerne set, at udvalget var gået den modsatte retning og indskrænket antallet af parkeringspladser.

”Med en placering klods op af hovedbanegården, hvor der om få år også kommer en metrostation, bør vi ikke give tilladelse til etableringen af så mange parkeringspladser. Det er kulsort trafikpolitik at invitere så mange biler ind i hjertet af København, hvor mulighederne for at bruge den kollektive transport er så gode, som de er. Jeg forstår ikke, at flertallet mener, vi skal i den retning,” siger Morten Kabell.

I forbindelse med den tidligere politiske behandling har flertallet ønsket, at der bliver stillet krav om almene boliger i forbindelse med byggeriet. Det bliver dog kun til ca. 8.300 kvadratmeter, hvilket svarer til under 100 almene boliger. Og det er slet ikke nok til at formilde Morten Kabells syn på projektet.

”Socialdemokraterne forsøger at forsvare projektet med, at almene boliger bliver en del af byggeriet. Men der bliver tale om under 100 almene boliger, hvilket er meget lidt sukker for at få et ellers uspiseligt projekt til at glide ned. Jeg tror heldigvis også, at der skal mere til at få københavnerne til at acceptere byggeriet. Derfor håber jeg, at mange vil give deres mening til kende i forbindelse med høringen,” siger Morten Kabell.

Forslaget til lokalplan skal nu til behandling i Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen. Herefter vil det blive sendt i otte ugers høring.