Nye planer for Urbanplanen klar

27.04.2016
Omkring 160 almene boliger og et nyt, attraktivt bykvarter klar til Solvangkvarteret

Lokalplanen for Solvangkvarteret er klar. Dermed er vejen banet for omkring 160 almene boliger og et nyt, attraktivt bykvarter med åbne facader og grønne byrum. 

Da bulldozere for et halvt år siden bid for bid rev Solvang Centret ned, var det samtidig første skridt mod en fornyelse af Urbanplanen. Nu er centret fortid, og på mandagens møde i Teknik- og Miljøudvalget kom fremtiden så på plads. En ny lokalplan for området gør det nemlig muligt for Boligforeningen 3B at skabe et nyt, attraktivt bykvarter med en ny plads, åbne facader og grønnere byrum. Et af den næste skridt vil være at løfte den sydlige del af Urbanplanen. Lokalplanen gør det også muligt at opføre omkring 100 almene ungdomsboliger og omkring 60 almene familieboliger. I den forbindelse bliver der også gjort plads til offentlige, udadvendte funktioner i stueetagen, som skal være med til at skabe liv omkring Urbanpladsen.

Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) er glad for det nye udgangspunkt for Urbanplanen:

- Vi kan ikke starte fra nul i Urbanplanen, men vi kan rette op på det, som tidligere er blevet gjort forkert, og det giver den nye lokalplan os mulighed for sammen med 3B. Mere liv i området skaber et mere indbydende kvarter og en større tryghed. Urbanplanen har en masse at byde på, og det skal vi have gjort synligt for både beboere og udefrakommende, så området bliver en del af byen, siger Morten Kabell.

Også hos Boligforeningen 3B hilser man den nye lokalplan velkommen:

- Jeg er ekstremt glad for beslutningen i Teknik- og Miljøudvalget. Sammen med vores boligsociale aktiviteter i Urbanplanen er den kommende forvandling nøjagtig det, vi har brug for: Mere åbent, mere grønt og mere liv. Det er ingen hemmelighed, at området før har haft et blakket ry, men med det nye bykvarter er jeg sikker på, at det ry endnu en gang bliver gjort til skamme. I fremtiden bliver området fuld af liv, og jeg er især glad for, at vi har fået plads til 100 ungdomsboliger til de mange unge, som strømmer til vores hovedstad, siger Steffen Morild, formand for Boligforeningen 3B.