Sikkerheden øges for cyklister i København

22.01.2016
  • Tegning: vejdirektoratet
Københavns Kommune opretter flere cykelbokse ved travle lyskryds rundt omkring i byen.

De alvorlige trafikulykker, hvor cyklister er indblandet, er heldigvis faldet mærkbart over de seneste ti år. Alligevel kan sikkerheden stadig forbedres, og derfor etablerer Københavns Kommune nu flere cyklebokse rundt omkring i byen med økonomisk hjælp fra Vejdirektoratet. En cykelboks giver cyklisterne mulighed for at holde for rødt foran bilerne i stedet for på siden af dem. Dermed bliver cyklisterne mere synlige for biler og lastbiler og lader dem passere krydset foran den øvrige trafik. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) hilser de nye tiltag velkomne:

 

- Hvis vi skal have endnu flere til at hoppe på cyklen, skal både sikkerhed og tryghed være i orden. Vi har god erfaring med cykelboksene i København, så jeg kan kun være godt tilfreds med, at Vejdirektoratet ønsker at hjælpe til med at øge trafiksikkerheden i København. Det er Vejdirektoratet velkomment til at gentage, siger Morten Kabell.

 

Cyklister på Njalsgade vil fx kende konceptet fra, hvor gaden rammer Islands Brygge. Med en støtte på over 150.00 kroner vil der blive etableret cykelbokse i følgende kryds:

 

Ny Kongensgade og H.C. Andersens Bvld.
Vesterbrogade og Gasværksvej
Njalsgade og Ørestads Boulevard
Hulgårdsvej og Borups Allé (to steder)
Englandsvej og Vejlands Allé
Reventlowsgade og Vesterbrogade

Hvert projekt mangler endnu politiets godkendelse.

 

Cykelbokse er velkendte mange steder i Holland, ligesom de også bruges i både Stockholm og London. De syv cykelbokse i København er en del af et nationalt pilotprojekt som tiltag mod højresvingsulykker Efter en periode vil cykelboksene og deres effekt blive evalueret af Vejdirektoratet i samarbejde med kommunerne.

København har modtaget en samlet støtte til de syv projekter på 153.500 kroner. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.