Slut med svanens død på Dronning Louises Bro

21.11.2016
København har nu fjernet de stålkabler, der tidligere har voldt store problemer for byens svaner

De mange svaner, der dagligt plasker rundt i søerne ved Dronning Louises bro, kan nu ånde lettet op. København har nemlig fjernet de stålkabler, der indtil for nyligt hang over broen og gjorde livet farligt for svaner, der begav sig ud på nye eventyr. 10-20 gange årligt fløj svaner nemlig direkte ind i kablerne, hvilket i flere tilfælde kostede dem livet. Det glæder derfor teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL), at stålkablerne nu er pillet ned til sikkerhed for både mennesker og fugle.

”Biodiversiteten i København skal styrkes, så københavnerne ikke er berøvet glæden ved et mangfoldigt dyreliv og en frodig bynatur. Det betyder selvfølgelig også, at vi skal værne om det rige fugleliv, vi har ved søerne, og sikre at fuglene har nogle ordentlige levevilkår” siger Morten Kabell.

Samtidig er gadelamperne på Dronning Louises Bro blevet erstattet med nye LED-lamper. Kablerne er blevet gravet ned under jorden, så de ikke længere udgør en trussel mod svaner og andet fugle. Inden udgangen af 2016 vil København også sørge for, at kablerne over Gyldenløvesgade, Fredensbro og Torvegade bliver gravet ned under jorden, så de ikke udgør en lignende fare mod byens svaner.

København har i alt afsat 5,4 mio. kroner til at udbedre problemet med fugle, der flyver ind i byens lyskabler.