Vesterbro skal beholde sit særkende

28.01.2016
Enhedslisten vil stikke en kæp i hjulet på planer om at rive historiske industribygninger ned på Vesterbro

Mere end 300 københavnerne har indsendt protester til Københavns Kommune mod nedrivningen af en historisk bygning på Vesterbrogade 107. Bygningen er sammen med slagtergårdene på Enghavevej nogle af de sidste tilbageværende af Vesterbros oprindelige bygninger fra slutningen af 1800-tallet. Dermed er de med til at fortælle et vigtigt kapitel af Københavns historie, og de understreger Vesterbros særlige egenart og identitet. Derfor vil teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) forsøge at stikke en kæp i hjulet på bygherres planer om at rive den toetagers bygning ned og erstatte den med et moderne lejlighedskompleks i fem etager.

 

”København må ikke blive for poleret og pæn. Byen skal have mere kant, og de forskellige bydele skal beholde deres egne særkender. Lader vi alle byens historiske bygninger forfalde for senere at rive dem ned, får vi en poleret, ensartet og kedelig by,” siger Morten Kabell.

Enhedslisten vil nu stille et medlemsforslag i Teknik- og Miljøudvalget om udstedelsen af et såkaldt § 14-forbud mod nedrivningen af bygningen. Herefter vil partiet have lavet en bevarende lokalplan.

 

Sidste år skulle udvalget tage stilling til igangsættelsen af en ny lokalplan for området ved Enghavevej og Sundevedsgade. Også her er der ønske om at rive flere historiske bygninger med høj bevaringsværdi ned for at erstatte dem med boliger. Enhedslisten stemte dengang imod planerne som det eneste parti. Men Morten Kabell håber, at københavnernes store interesse for at redde Vesterbrogade 107 nu vil få hans politiske kollegaer i Teknik- og Miljøudvalget til også at redde slagtergårdene.

 

Teknik- og Miljøudvalget vedtog sidste år en ny vision for udviklingen af København. Visionen slår fast, at hovedstaden de kommende år skal have mere kant. Det skal netop sikres ved, at bevare flere af byens historiske bygninger for at skabe kontrast til den moderne storby. Samtidig understreger visionen, at København skal udvikles i tæt dialog med københavnerne.

 

”Med vores nye vision Fællesskab København har vi sat en ny retning for udviklingen af byen og givet københavnerne håndslag på at ville inddrage dem i byens udvikling. Visioner er ikke meget værd, hvis ikke vi lader ord følge af handling. Derfor har jeg selvfølgelig et håb om, at flertallet i udvalget vil være med til at redde de historiske bygninger på Vesterbro,” siger Morten Kabell.

 

For yderligere kommentarer kontakt pressechef Morten Rixen på tlf. 5168 0619 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.